Dagverslag: De Buurtcamping Griftpark op zaterdag

De eerste nacht zit erop en we ontwaken in onze tenten in het Griftpark. Met een hongerige maag lopen we snel op onze slippers naar de centrale tent voor het ontbijt. En je broodje hagelslag hoef je natuurlijk helemaal niet aan tafel op te eten!

Het is een heerlijke warme dag met workshops, een natuurtocht, een imker die vertelt over zijn bijen en zelfs een privé theatervoorstelling.

Van al die activiteiten krijgen we het warm, het kwik stijgt inmiddels tot bijna 30 graden. Tijd voor een watergevecht!

Dat was lekker, nu snel afdrogen want we gaan met z’n allen barbecueën. Om vijf uur start de Grootste Buurtbarbecue van Utrecht! De barbecue is niet alleen voor campinggasten, ook bewoners uit de wijk en mensen in het park sluiten aan met hun eigen barbecue-ijzer en eten.

De avond nadert en het kampvuur in de Griftsteede wordt aangemaakt. Ineens worden er stokken en deeg uit de kast getrokken. We gaan broodjes roosteren!

Nu zitten we écht propvol, we dansen onze magen weer leeg in de tent. De silent disco dj’s draaien een breed repertoire, van Habiba tot Nirvana en alles daartussenin. Moe maar voldaan kuipen we onze tenten weer in voor de laatste nacht in dit mooie park.