Dagverslag: De Buurtcamping Griftpark op vrijdag

De Buurtcamping Utrecht strijkt vandaag voor het allereerst neer in het mooie Griftpark. We begonnen al een paar dagen geleden met de opbouw, maar deze ochtend worden de puntjes op de i gezet en toveren we de Griftsteede om in een heuse buurtcamping.


Campinggasten kunnen hun eigen kampeerspullen meenemen of een tent, slaapzak, luchtbed en matje lenen van De Buurtcamping receptie. Soms is wat hulp bij het tentopzetten geen overbodige luxe. Gelukkig hebben we een EHBTO (eerste hulp bij tent opzetten) ploeg rondlopen op de camping!

Wanneer alle tentjes mooi staan is het tijd voor de officiële opening van De Buurtcamping Griftpark 2018. We mochten wethouder Linda Voortman ontvangen in het park.

Na een kort maar krachtig radio-interview met RTV Utrecht betrad ze ons applaus podium (iedereen die hier op gaat staan krijgt een verdient applausje) en opende ze De Buurtcamping Griftpark.

Er is van alles te doen op de camping. Onze kampeerders werken zich in het zweet tijdens de workshop bodybalance. Daar word je hongerig van!

Gelukkig hebben we een prachtige pan vegetarische paella, aangevuld met verschillende soorten pasta. Eten met een ‘P’! Na het avondeten tijd voor de silent disco in de grote tipi tent.


In de late uurtjes genieten we van de sterren, het kampvuur en de gezelligheid. We kruipen net iets te laat ons tentje in en hebben zin in morgen.